Author Topic: Gateway 110 stops responding on a regular basis  (Read 221 times)

bdevlin

  • Newbie
  • *
  • Posts: 38
    • View Profile
Gateway 110 stops responding on a regular basis
« on: November 08, 2017, 01:53:03 pm »
I upgraded the latest gw110app firmware and I am now experiencing max 24-48 hours responsiveness before it crashes. I downgraded to the prior version and the problem persisted, so I upgraded again and I still have the same problem. Logging to usb would be helpful for us to get you debug info. My gateway is now totally unstable and I have no idea how to fix it. I have uses .5/1/2 amp power supplies with no apparent difference regarding this issue. Please advise.

Every column that is solid red indicates when the gateway stops relaying mqtt from all of my devices. It is then also unresponsive (not even visible) in mc-Studio.

[ Guests cannot view attachments ]

Social Buttons


mc-Abe

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 167
    • View Profile
    • mc-Things
Re: Gateway 110 stops responding on a regular basis
« Reply #1 on: November 09, 2017, 09:34:30 am »
I am sorry you are experiencing problem with the gateway, the latest gateway version addressed an issue  regarding some MQTT interactions. There is no reason why it would have any persistence after you downgraded to an earlier version.

Could you answer the following questions for me to help me pinpoint the problem.

1. Are you using WiFi or Ethernet?
2. When the gateway is unresponsive, do you see the one LED on the gateway continue to blink regularly?

bdevlin

  • Newbie
  • *
  • Posts: 38
    • View Profile
Re: Gateway 110 stops responding on a regular basis
« Reply #2 on: November 09, 2017, 01:18:12 pm »
WIFI

The middle LED continues to blink like it's connected to my router.

mc-Abe

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 167
    • View Profile
    • mc-Things
Re: Gateway 110 stops responding on a regular basis
« Reply #3 on: November 10, 2017, 09:53:28 am »
Could you try it with Ethernet and see if the same behavior happens?

bdevlin

  • Newbie
  • *
  • Posts: 38
    • View Profile
Re: Gateway 110 stops responding on a regular basis
« Reply #4 on: December 21, 2017, 11:42:23 am »
I do not believe the problem occurs with ethernet, however, my topology required that the MC-110 be place near my back yard wall and there is no ethernet there, hence my preference that the WiFi functions correctly.

Based on my logs, I am 99% sure that there is no "wifi test then re-connect" code implemented in the gateway mc-110. I can duplicate the problem by resetting my router, the mc-110 gateway simply will not reconnect via wifi until I hit the reset button on the mc-110. This behavior occurred with the previous firmware, but not as often.

I think maybe you could look at that snippet of firmware code and do some re-connect tests. The simplest thing would be to put it in an intermittent reset state loop if connection is lost, until it can re-establish one. However, that would just fix my problem and perhaps cause problem for others with different use cases.