mc-Things

mc-Products => mc-Module => Topic started by: nateslongname on July 15, 2017, 04:13:43 pm

Title: Unable to connect to module
Post by: nateslongname on July 15, 2017, 04:13:43 pm
I am trying and failing to connect to my mcModule 120.

I have been working with everything that came packaged in the mcThings-Getting-Started-Full.zip which I downloaded on 6/26/2017. My gateway (host and application) is up to date. The firmware on the module is up date date. mcOTA and mcStudio are up to date as well. When I run mcStudio I can connect to the gateway and see the module sending beacons, but I can never connect to it no matter how long I wait. The module is also in the same room as the gateway, so I don't think this is a being to far away issue. I even tried putting a new battery in and that didn't work either.

I saw one tip was to press connect, pull the battery on the module and then put it back in. I have tried that a couple of times and it didn't work.

I have three other modules (much farther away from the gateway) and I am able to connect to them without issue.

Any suggestions?
Title: Re: Unable to connect to module
Post by: mcThings on July 17, 2017, 12:12:52 pm
Thanks for letting us know about the connection problem you're having with one of your mcMod120 @nateslongname. A member of our team will be in touch with you in the near future.
Title: Re: Unable to connect to module
Post by: mcf on October 29, 2017, 05:39:25 pm
I have this problem also. Even waiting 10 minutes.
I can connect to110's
Title: Re: Unable to connect to module
Post by: mcf on October 29, 2017, 05:46:16 pm
I can see the beacons, just can't connect.
Have tried two of them now.
Title: Re: Unable to connect to module
Post by: rudydevolder on October 30, 2017, 12:47:06 am
I have the same problem every time I upload a certain script which seems to hang. When I connect through the McOtaUpdater tool and I erase the script, I can connect again and upload a script that works until I upload a script that hangs I need to erase the script again.
PS. Don't forget to unpower before and after the update.
Hope this helps.  ;)
Title: Re: Unable to connect to module
Post by: mcf on November 05, 2017, 10:04:23 pm
I have already tried deleting scripts and data through the mcdongle. The mcmodules are actually new, never had anything downloaded.
If you load a bad script, you generally don't see beacons until you delete the script. I seen beacons but can't connect.
Title: Re: Unable to connect to module
Post by: rudydevolder on November 06, 2017, 04:30:13 am
I would update the firmware if the modules are new, maybe the firmware is an old version and incompatible with the gateway.