Author Topic: Gateway hangs after about 10 hours  (Read 449 times)

spacecadetant

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Gateway hangs after about 10 hours
« on: June 15, 2016, 04:14:56 am »
Hi

Any ideas what's happening with the gateway - it works fine for a long time and then will hang (the green status light stops flashing) and requires a reset.

Thanks
Ant

Social Buttons


kristofferis

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 287
  • Location: Sweden
    • View Profile
Re: Gateway hangs after about 10 hours
« Reply #1 on: June 15, 2016, 04:16:44 am »
Hello.
Do you have a MQTT server configured in your mcGateway?
And if you do, is it a local server or one hosted on Internet?

spacecadetant

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Gateway hangs after about 10 hours
« Reply #2 on: June 15, 2016, 07:02:47 am »
No, not using MQTT server atm. It's just sending data to IFTTT.

Thanks
Ant

kristofferis

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 287
  • Location: Sweden
    • View Profile
Re: Gateway hangs after about 10 hours
« Reply #3 on: June 15, 2016, 07:23:19 am »
Do you have several mcModules that is connected to the mcGateway? and have you figured out if some mcModules is sending to IFTTT when the freeze happens.
What i mean is I dont think the 10 hours is causing this, but maybe your modules is programmed to send something every 10 hours?

There is a confirmed bug that the mcGateway could freeze if the IFTTT Event name contains spaces (will be fixed in next version).

spacecadetant

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Gateway hangs after about 10 hours
« Reply #4 on: June 15, 2016, 05:46:48 pm »
I have 4 modules connected at the moment, and they're each sending something to IFTTT every minute. It works perfectly for a long while and then the gateway dies (came back to it - the green light was on, not flashing) and had to reset. No spaces in Event Names.

mc-Abe

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 167
    • View Profile
    • mc-Things
Re: Gateway hangs after about 10 hours
« Reply #5 on: June 16, 2016, 09:14:18 am »
spacecadetant,

Are you using ethernet or wifi to connect your gateway to the network?

Abe

dysharbor

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Gateway hangs after about 10 hours
« Reply #6 on: June 16, 2016, 11:23:05 am »
Similar thing, but one time with green LED steady (not flashing), another time green light off.  Both occurred after several hours.  Connected via Ethernet.  Two modules sending to IFTTT.  After reset, appeared to work again.  I could not find what steady green LED on means.

kristofferis

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 287
  • Location: Sweden
    • View Profile
Re: Gateway hangs after about 10 hours
« Reply #7 on: June 16, 2016, 11:30:41 am »
Well, there is no status that is steady green LED what happens is that the state that the LED has when the mcGateway hangs is what you get. Green on or off.

mc-Abe

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 167
    • View Profile
    • mc-Things
Re: Gateway hangs after about 10 hours
« Reply #8 on: June 17, 2016, 02:03:03 pm »
This is a known issue and I believe we have now resolved it in v0.6-356 of the gateway that just went up. Try it and let us know how it goes.

dysharbor

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Gateway hangs after about 10 hours
« Reply #9 on: June 18, 2016, 01:01:08 pm »
v0.6-357?  Thanks for addressing.  I uploaded only that yesterday (before the other updates were up).  Gateway has been flashing without hanging for about 12 hours now.  Still some erratic behavior sending from modules, but I'll wait to update after the weekend and see what happens.

spacecadetant

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Gateway hangs after about 10 hours
« Reply #10 on: June 18, 2016, 03:21:40 pm »
Great - will look at updating this evening. Thanks for your quick support. I'm on Wifi byw.

Thanks again
Ant

mc-Abe

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 167
    • View Profile
    • mc-Things
Re: Gateway hangs after about 10 hours
« Reply #11 on: June 18, 2016, 06:05:21 pm »
@dysharbor - There were two updates in quick succession on June 17th. Your issue was resolved in v0.6-356 but that is just semantics.  :)

@ spacecadetant - Let us know how it goes for you.

spacecadetant

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Gateway hangs after about 10 hours
« Reply #12 on: June 23, 2016, 04:04:44 am »
Hi

Nope. Still crashing - possibly more often now :-(


mc-Abe

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 167
    • View Profile
    • mc-Things
Re: Gateway hangs after about 10 hours
« Reply #13 on: June 23, 2016, 08:13:29 am »
Are you using Wifi or Ethernet for your network connectivity?

mc-Abe

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 167
    • View Profile
    • mc-Things
Re: Gateway hangs after about 10 hours
« Reply #14 on: June 23, 2016, 10:53:57 pm »
We release a new version of the mc-Gateway today (v0.6-358) which has some bug fixes that could explain what you are experiencing. Could you please try the latest version and see if that solves your issue.