Author Topic: [SOLVED] Cannot get MQTT working with latest gateway software 06-357  (Read 126 times)

rvdvoort

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
I was using the "test broker" of HiveMQ to test a simple MQTT project. Settings in Gateway via McStudio
* MQTT Broker:  broker.hivemq.com
* MQTT port:  1883

No other settings

This was all working fine with the test project and gateway sw 06-354. After upgrading the gateway sw to the latest version 06-357 (including the modules to 07-356 and the host on gateway to 07-404) nothing is being published to the broker.

Downgrading only the gateway sw to 06-354 it works again. After upgrading the gateway again to 06-357 it stops working.

Is there a need to add some other configuration settings in the gateway for the broker to get this working on 06-357 or is there something else what is wrong?

Thanks,
Rob
« Last Edit: June 23, 2016, 11:00:43 pm by mc-Abe »

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+


mc-Abe

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 167
    • View Profile
    • mc-Things
I believe this is an issue that I am fixing in the next revision of the gateway. Could you please enter a dummy username and password for your MQTT Broker, hit save configuration and then delete them and hit save configuration again. Let me know f this works for you as a work around.

rvdvoort

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
I have tried the following:
First test:
1) Using a dummy User Name / Password hitting save.
2) Disconnect/connect
3) Tried if this would work --> answer No

Second test
1) Using a dummy User Name / Password hitting save.
2) Disconnect/Connect
3) Delete dummy user name/passw hit save
4) Disconnect/connect
5) Tried if this would work --> answer No

Andy other suggestions?






mc-Abe

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 167
    • View Profile
    • mc-Things
We just uploaded a new version of the gateway. Could you try that to see if it resolves your issue? Can you also make sure you updated to the latest mcStudio version as well.

rvdvoort

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
That fixed it  :D

Thx,
Rob
Like Like x 1 View List

mc-Abe

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 167
    • View Profile
    • mc-Things
Great! Glad to hear that! Thanks for your patience as we sort out some of the bugs in the system.