Author Topic: Connection Problem  (Read 922 times)

Nick_W

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 215
    • View Profile
Re: Connection Problem
« Reply #15 on: July 20, 2016, 03:46:01 pm »
New (or maybe not) weird thing, don't know if this is related:

Now reporting via MQTT, it looks like the data is cached somewhere. I'm reporting uptime, battery voltage and temperature every minute, in 3 topics.

What happens is that the green LED flashes (indicating a report) every minute, but in MQTT, the values are published every 2 minutes, but for both reports - ie flash - no report, minute later flash - two reports (uptime shows correctly, which is why it looks like it's being cached).

see the output of my MQTT monitor below:

Code: [Select]
MCThings/70082/Uptime 600
MCThings/70082/BatteryVoltage 2907
MCThings/70082/Temperature 25.125000
MCThings/70082/Uptime 660
MCThings/70082/BatteryVoltage 2907
MCThings/70082/Temperature 25.062500
MCThings/70076/Uptime 480
MCThings/70076/BatteryVoltage 2875
MCThings/70076/Temperature 25.250000
MCThings/70076/Uptime 540
MCThings/70076/BatteryVoltage 2875
MCThings/70076/Temperature 25.187500
MCThings/70082/Uptime 720
MCThings/70082/BatteryVoltage 2907
MCThings/70082/Temperature 25.062500
MCThings/70082/Uptime 780
MCThings/70082/BatteryVoltage 2907
MCThings/70082/Temperature 25.000000
MCThings/70076/Uptime 600
MCThings/70076/BatteryVoltage 2875
MCThings/70076/Temperature 25.062500
MCThings/70076/Uptime 660
MCThings/70076/BatteryVoltage 2875
MCThings/70076/Temperature 25.000000
MCThings/70082/Uptime 840
MCThings/70082/BatteryVoltage 2907
MCThings/70082/Temperature 25.000000
MCThings/70082/Uptime 900
MCThings/70082/BatteryVoltage 2907
MCThings/70082/Temperature 25.000000
MCThings/70076/Uptime 720
MCThings/70076/BatteryVoltage 2875
MCThings/70076/Temperature 24.937500
MCThings/70076/Uptime 780
MCThings/70076/BatteryVoltage 2875
MCThings/70076/Temperature 24.937500

This is from two modules, one was the bricked one (now alive!). If you look at the report from module 70076 the last two reports (uptime 720 and 780) arrive at the same time  - but the uptime is 60 second apart, and the dual reports arrive at 2 minute intervals (event is set for 1 minute, and LED flash shows every minute).

Could the gateway be caching these? where would they be cached if they in fact are?

Any ideas?